sâmbătă, 31 decembrie 2011

Piatra Craiului

Ultimul atac a fost la nord de sosea. Am accesat prin Predelut-Zarnesti-Gura Raului. Am lasat masina la bariera si am continuat atacul la baioneta printr-un defileu incredibil de frumos, asemanator cu cheile rasnoavei, numit cheile zanoagei. Ne-am facut curaj cu palinca si slanina afumata. O plimbare pe sub stanci imense, trasee de alpinism. Am ajuns pana la un indicator Curmatura la dreapta, Vf la om la stanga. Unii oameni suiau cu rucsaci cu provizii pentru revelion. Noi ne-am intors, am luat masina si am suit la cele doua sate de suspendate aproape de cer, magura si pestera. In pestera am luat o caldare in mare viteza, de dabia am ajuns in varful dealului (din a 3-a incercare). Sansele cele mai mari la deal pare sa le ofere viteza a doua, deoarece a-ntaia derapeaza de regula, iar in a treia nu ai forta si moare motorul. Dar practic noi am reusit de data asta bazandu-ne mai mult pe inertia capatata la vale. Problema de regula e ca terenul fiind accidentat povestea cu prinsul vitezei e relativa la teren. In continuare am incalcat un indicator de rezervatie cu amenzi intre 3000 si 6000 lei (in imagine), pe principiul daca nu e bariera, se poate, dar nu am mai reusit mai mult de 50m dupa aceea, deoarece au inceput pante serioase si era si o ceata s-o tai cu cutitul.

vineri, 30 decembrie 2011

Moicel

In continuare catre moeciu de sus am fost din nou opriti de o bariera care anunta rezervatia naturala bucegi. In continuare ar fi fost un drum catre padina care se transforma cel mai probabil in poteca. Am vizitat hotelul fitos de langa bariera si am decis sa incercam o strada laterala a localitatii moeciu de sus. La un moment dat am crezut ca ne urmareste politia padurii, dar erau doar doi oamenii care se plimbau noaptea pe Atv. Victor a coborat din masina. Am mers inca 50m pana am ajuns intr-o poenita si am intors (in imagine). E un loc bun de picnic vara.

Mini statiune

Dupa o incercare nereusita de a accesa muntii pe la partia bran-zanoaga, unde am gasit o bariera. Asa ca am luat-o spre cheile gradistei fundata, o mini statiune unde ne-am jucat pe niste trasee de atv. Am reusit sa urcam o mica panta inzapezita de vreo 25-35 de grade, pe unde nici atv-ul nu urca. in imagine se afla aceasta zona de trasee. Am descoperit ca atunci cand eram mai multi in masina urcam mai bine. Cgf e o statiune in toata regula cu hoteluri si restaurante.

joi, 29 decembrie 2011

On-road

Mama cozonacilor

Pentru a doua zi dimineata, i-am propus lui Cristi un traseu la sud de bran spre pensiunea "Mama cozonacilor". Pensiunea n-am gasit-o si drumul se termina cu o bariera, in schimb un traseu lateral spre Conacul boierului a fost foarte interesant. Ne-am suit pe varful unui deal, de unde se vedeau Fagarasul (in imagine) si Bucegii. Drumul merge pe creasta ascutita a unui deal. In ultima imagine Cristi tocmai a intors masina la capatul acestui drum, in curtea omului.

miercuri, 28 decembrie 2011

Lacul Pecineagu

De departe cea mai dificila proba de azi a inceput pe la 3 dupamasa cand am iesit de pe drumul european in dreptul localitatii Podul Dambovicioarei pentru a urma un traseu despre care nu stiam nimic decat ca e pe harta. Erau 24 de km de drum local semiasfaltat pana la Barajul Pecineagu. La un moment dat am avut senzatia ca am ajuns, dar era un baraj mai mic. Am continuat si am gasit barajul imens si in spate un lac secat sau poate doar inghetat. Surprinzator pentru mine a fost ca nu era pusa bariera pe baraj, asa ca se intrevedea posibilitatea inconjurarii lacului pe 24 de km de drum forestier. Erau si zapada de 10 cm si teren accidentat dar am pornit. Am avut cateva momente dificile cand a trebuit sa dam inapoi si de 4 ori ca sa urcam o panta din cauza zapezii, dar am reusit. Nu prea sunt constructii in jurul lacului, doar niste refugii abandonate. La coada lacului exista un drum care continua spre nord-vest. Latura nordica a lacului e de 2 ori mai dificila decat cea sudica.

Cerseala 2

La mausoleu am cumparat putina urda. Victoras asaltat fara voie.

Sus deasupra dambovitei

Tot inspre Manastirea cetatuia Negru Voda exista o pestera si un punct de belvedere spre sud. De la cetatuie de sus se vede si mai frumos, dar asta o lasam pentru curiosi s-o experimenteze pe pielea lor. De fapt cetatuia in sine e un mic orasel construit in varful unei stanci si administrata de calugarii si fratii de acolo.

Cerseala la Cetatuia Negru Voda

Plecarea

Plecarea spre Moeciu de jos. Intre obictive se afla cateva trasee sper eu grele pe drumuri laterale. Pentru prima zi, Lacul pecineagu (24 km + 20km in jurul lacului), Padina Ursului (1km). Plecam..